Park Veldzigt 3, 4336 DR Middelburg 0118 61 25 65

Endodontologie

Endodontologie

Endodontologie is de leer van de binnenkant van kiezen en tanden. Endodontologen zijn gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen. Tandartsen verwijzen patiënten naar ons door voor complexe wortelkanaalbehandelingen of als ze last blijven houden van een tand na zo’n behandeling. Verwijspraktijk Walcheren in Middelburg bestaat uit een professioneel team van ervaren endodontologen en assistenten om complexe tandheelkundige behandelingen uit te voeren.

Wortelkanaalbehandeling

Een ontstoken tand of kies kan voor ongemak en pijn zorgen. Omdat de ontsteking niet vanzelf weggaat, is een wortelkanaalbehandeling nodig. Hierbij verwijdert onze tandarts-endodontoloog de zenuwen en bloedvaten uit wortelkanalen en vult deze op. Voor deze behandeling en andere deskundige hulp op het gebied van endodontologie bent u bij Verwijspraktijk Walcheren aan het juiste adres.

Ontzettend vakkundig én pijnloos geholpen, behandeling zelfs eerder klaar dan verwacht. Goed, rustig en betrouwbaar op mijn behoorlijke angst voor de `mondklem` gereageerd. Hield zich aan zijn woord, dus ja, blij mee.

Zorgkaart Nederland
10.0

Herbehandeling

Soms moet een wortelkanaalbehandeling opnieuw gedaan worden. Misschien bleven er te veel bacteriën achter in het wortelkanaal of kwam de ontsteking in uw kies terug.

Dankzij de innovatieve instrumenten en materialen van Verwijspraktijk Walcheren is een herbehandeling van de wortelkanaal mogelijk. We maken dan het wortelkanaal opnieuw schoon en vullen het. Hiervoor maken we een gaatje in de vulling of kroon om oud vulmateriaal te verwijderen. Meestal is een nieuwe vulling of kroon niet nodig.

Consult

Tijdens een consult bespreekt u met onze endodontoloog uw klachten en de mogelijke behandeling. Uw vragen en die van uw tandarts vormen het uitgangspunt tijdens een consult. Na het consult ontvangt u een behandelplan en uw tandarts een verslag van de bevindingen.

Second opinion

Indien er twijfels zijn omtrent over de beste behandeling voor uw gebitsproblemen, denken wij graag met u mee via een second opinion. De endodontoloog kan samen met uw tandarts een behandelplan maken. 

Wij adviseren, maar behandelen niet. Voor een second opinion maakt u zelf een afspraak, een verwijzing van uw tandarts is eventueel niet nodig. Wij maken een verslag, maar dit hoeft niet.

Onze behandelaar

Lior

Tandarts voor endodontologie

NVvE lid
BIG: 19054964602

In geval van spoed, graag contact opnemen via 0118 61 25 65

Maak vandaag nog kennis met Verwijspraktijk Walcheren

Wat vinden anderen?

2 Wortelkanaalbehandelingen. Pijnloos, snel en goed..
Prima behandeling.

Marlies

Goed contact over afspraak. Herinnering via sms 2 dagen voor afspraak. Er is duidelijk uitleg gegeven over en tijdens de behandeling. Dhr van Wageningen was rustig en correct. De behandeling zelf (wortel kanaal behandeling) was goed voorbereid en daardoor vrijwel pijnloos. De verdoving werkte goed en was gelukkig niet lang aanwezig na de behandeling. Ik heb geen last na pijn na de behandeling, en kon direct eten/drinken.

Zorgkaart Nederland
9.8

Reële begroting ontvangen. Kon snel geholpen worden. Alles straalt professionaliteit uit en dat was de behandeling ook. De kosten van de factuur waren zelfs lager dan de begroting. Kortom, zeer tevreden.

Jan Cees

Prima geholpen, vriendelijk. Werd zelfs nog even naar mn eigen tandarts gebeld over de te geven verdoving. Goed uitgelegd wat er gedaan werd.

Zorgkaart Nederland
9.5

Waarmee kunnen wij u helpen?

Bij Verwijspraktijk Walcheren kunnen patiënten rechtstreeks terecht of met een verwijzing van hun tandarts

Ik ben verwezen

Ik ben tandarts