Bellinkplein 1, 4331 GZ, Middelburg 0118 61 25 65Di - Do: 8:00 - 17:00

Orthodontie

Orthodontie

Een regelmatig gebit zorgt voor een mooie, zelfverzekerde lach. Maar tanden en kiezen kunnen scheef, te ver naar voren of te ver naar achteren staan. Een ander bekend gebitsprobleem is dat er te veel of te weinig ruimte tussen kiezen zit. De tandarts verwijst in deze gevallen patiënten door naar een orthodontist, een specialist op het gebied van beugels. Een beugel lost deze problemen namelijk doeltreffend op.

Vaste beugel- slotjes beugel

Vaste beugel

De slotjesbeugel is de meest bekende beugel. De slotjesbeugel bestaat brackets (slotjes) wat zorgt dat de tanden en kiezen afzonderlijk recht worden gezet. De tanden en kiezen staan netjes op een rij na deze beugelbehandeling. De keuze bestaat uit metalen en keramische brackets.

Invisalign

Invisalign

Wil je graag regelmatige en mooie tanden, zonder dat de behandeling zichtbaar is? Invisalign is een methode waarbij de beugel bestaat uit ultradunne en doorzichtige bits (aligners).  Invisalign is simpel en makkelijk in het dagelijks leven. 

meer info
Uitneembare beugel

Uitneembare beugel

Uitneembare beugels kun je gemakkelijk in- en uitdoen. Er zijn verschillende soorten uitneembare beugels: blokbeugel, herbst-beugel en plaatbeugel. Welke soort beugel, is afhankelijk van de behandelplan die de behandelaar maakt.

Mogelijkheden verwijspraktijk Walcheren

Bij onze praktijk voor orthodontie bent u in professionele handen. Met onze innovatieve, moderne technieken behandelen we zowel kinderen als volwassenen. Na het maken van een persoonlijk behandelplan, meten wij de beugel aan die het best past bij uw wensen en gebitsproblemen. Wij bieden de bekende slotjesbeugel, plaatbeugel, buitenbeugel en de onzichtbare invisalign beugel aan.

Van vinden anderen?

Vana
Michiel
Saskia

Doel van orthodontie

Een regelmatig gebit ziet er niet alleen verzorgder uit, maar is ook beter schoon te houden. Tussen tanden en kiezen die recht staan, zijn bijvoorbeeld geen grote ruimtes waar etensresten in blijven zitten. Als kiezen te ver uit elkaar staan, gebeurt dat sneller. Verder kunnen kiezen die scheef staan, problemen geven bij het kauwen van voedsel. Dankzij orthodontie staan alle tanden en kiezen weer recht op een rij. Ook problemen met de stand van de kaken kunnen wij in onze verwijspraktijk verhelpen.

Beugels voor volwassenen

Mooie en rechte tanden wenst iedereen. Het dragen van een beugel door volwassenen  is – dankzij een innovatieve beugel Invisalign – bijna onzichtbaar. Invisalign is gemakkelijk uitneembaar, wat eten en tandenpoetsen zonder beugel mogelijk maakt.

Behandelplan

Dankzij een 3D-scan worden er op maat gemaakte aligners (bitjes) ontworpen. Deze werken zo effectief als een traditionele plaatjes beugel.  De behandelaar kent de situatie van de tanden. De tanden worden op een doeltreffende manier verschoven.
De nieuwe glimlach is al in 3 maanden zichtbaar!

Een aligner is uitneembaar. Hierdoor bent u beter in staat het gebit optimaal te verzorgen. Een mooie lach met rechte tanden voorkomt daarnaast bederf en tandvleesklachten. Dit is een investering om toekomstige bezoeken bij de tandarts te besparen. 

Behandelplan op maat

Over de beugelbehandeling voor uzelf of uw kind heeft u waarschijnlijk veel vragen. Deze beantwoorden we graag tijdens het intakegesprek. Persoonlijke aandacht is daarbij belangrijk. We bespreken tijdens de intake ook de verschillende oplossingen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Voordat u een beslissing neemt, kunt u alles nalezen in het behandelplan en het kostenoverzicht voor de voorgestelde behandeling.

Intake

Voordat onze ervaren specialisten met een beugelbehandeling starten, maken ze een behandelplan. Hierin staat onder meer wat de afwijkingen aan het gebit zijn, wat erg goed te zien is dankzij de digitale mondscanner. Ook staat er in de behandelplan wat de stappen zijn om tot het gewenste resultaat te komen en welke beugel de beste keuze is.

In geval van spoed, graag contact opnemen via 0118 - 61 25 65

Maak vandaag nog kennis met Verwijspraktijk Walcheren

Onze behandelaren

Vicente

Orthodontist

NVvO-geregistreerd
BIG: 99918341302

Linda

Office manager & Orthodontie assistente

Willemijn

Orthodontie assistente

Marit

Orthodontie assistente

Waarmee kunnen we u helpen?

Bij Verwijspraktijk Walcheren kunnen patiënten rechtstreeks terecht of met een verwijzing van hun tandarts

Ik ben verwezen

Ik ben tandarts